Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Bart Soethaert



Το  Σαββατοκύριακο (1-2 Δεκεμβρίου) θα βρίσκεται στις Σέρρες  ο σημαντικός Βέλγος Νεοελληνιστής κ. Bart Soethaert. Άριστος γνώστης και ομιλητής της ελληνικής, παρά το νεαρό της ηλικίας του (είναι μόλις 30 ετών), αγαπά πολύ τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας. 
Με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του, σας καλούμε σε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο "Φίλιππος-Ξενία''.


Ο Bart Soethaert γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1982. Σπούδασε κλασική φιλολογία και νεοελληνικά (UGent), γενική και συγκριτική γραμματολογία (KU-Leuven) και νεοελληνική φιλολογία (Α.Π.Θ.). Από το 2008 είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (FU-Berlin), με ειδίκευση στη νεοελληνική λογοτεχνία. Στο πλαίσιο της διατριβής του μελετά το ελληνικό ιστορικό μυθιστόρημα στην περίοδο 1936-1950, με έμφαση στο έργο των Άγγελου Τερζάκη, Παντελή Πρεβελάκη και Θανάση Πετσάλη-Διομήδη. Έχει δημοσιεύσει μελέτες για το έργο του Μισέλ Φάις. Έναυσμα της ενασχόλησής του με το έργο του Μισέλ Φάις ήταν η μελέτη «Πέρα από τον Καθρέφτη. Η διαμόρφωση του υποκειμένου στην πεζογραφία (1994-2004) του Μισέλ Φάις» (Α.Π.Θ., 2008). Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 διοργάνωσε στο Βερολίνο μαζί με την Ανθή Βηδενμάιερ την εκδήλωση «Verhindertes Leben / Εμποδισμένη ζωή» για το ομώνυμο διήγημα του Μισέλ Φάις. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και φιλολογικά περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου