Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Γούντυ Άλλεν

θΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΨΗΛΟ, ΜΕΛΑΧΡΙΝΟ ΑΝΤΡΑ

H νέα ταινία του Γούντι Άλλεν σου δίνει την αίσθηση ότι παρά τις δυσκολίες της ζωής μπορείς να συνεχίσεις και ότι σκοπός είναι τελικά η προσωπική ευτυχία. Η ικανοποίηση είναι μια καθαρά υποκειμενική θέση.  
Η καινούρια του ταινία δεν ξεφεύγει από τα μοτίβα που τον έχουμε συνηθίσει. Μια κομεντί, μια γλυκόπικρη σπουδή πάνω στον έρωτα- τις ανησυχίες των ζευγαριών, την αυταπάτη, την ανέφικτη ευτυχία και όλα αυτά μπολιασμένα με μια ειρωνεία και τραγικότητα.
Η ταινία του Γούντι Άλεν "Θα συναντήσεις ένα ψηλό μελαχροινό άντρα" ακολουθεί τη ζωή δύο παντρεμένων ζευγαριών, του Άλφι (Άντονι Χόπκινς) και της Ελένα (Τζέμα Τζόουνς), της κόρης τους Σάλι (Ναόμι Γουότς) και του συζύγου της Ρόι (Τζος Μπρόλιν), μέσα από τα πάθη, τις φιλοδοξίες, τα άγχη και τα μπλεξίματα, τα οποία τους οδηγούν. Όταν ο Άλφι αφήνει την Έλενα προκειμένου να κυνηγήσει τη χαμένη του νεότητα κι ένα call girl, η Έλενα τρελαίνεται και γίνεται έρμαιο των συμβουλών μιας μάντισσας. Δυστυχισμένη στο γάμο της, η Σάλι ερωτεύεται το γοητευτικό αφεντικό της στην γκαλερί όπου δουλεύει. Ο Ρόι, ένας μυθιστοριoγράφος που περιμένει με ανυπομονησία απάντηση από τον εκδοτικό οίκο για το τελευταίο του βιβλίο, ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Ντία, μια μυστηριώδη γειτόνισσα.
Η ταινία υποδεικνύει με κυνικό χιούμορ το πόσο εύκολο είναι οι αυταπάτες μας να μας κάνουν να φαινόμαστε ανόητοι, αλλά και πόσο ανάγκη  φαίνεται οι άνθρωποι πως έχουν τις αυταπάτες τους για να συνεχίσουν να ζουν τις μικρές κλειστές ζωές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου